Javascript Mining ve Google'ın Duruşu | Ali Karahisar

Javascript Mining ve Google'ın Duruşu

Merhaba Arkadaşlar;

Son zamanlarda Adblock kullanımının artması ile Webmasterlar farklı para kazanma yöntemlerini denemeye başladır ki bunların başında da Javascript Mining geldi.

Javascript Mining; Sizlere haber vererek veya vermeyerek, ilgili siteyi ziyaret ettiğinizde işlemci gücünüz kullanılarak Coin (Sanal Para Birimleri) madenciliği yaparak para kazanmak üzerine kurulu.



Düşüncelerime göre bu iş hiç kullanıcı dostu değil, dolayısıyla Google'ın bu konuda ki duruşu nedir onu merak ettim ve Google'da arama kalitesi ekibi çalışanı olan Fatih Özkösemen'e twitter üzerinden sordum ve kendisi de net olarak durumu açıkladı. Buradan tekrar kendisine teşekkür ederim.



Ve Fatih Özkösemen'in cevabı;

Bu cevaptan da anlaşılacağı üzerine Google'ın Javascript Mining konusunda ki duruşu net. Kullanıcılarınızın bilgisi olsa dahi bu Google açısından kötü bir şey.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder