Mayıs Ayı Wordpress Saldırı Raporu | Ali Karahisar

Mayıs Ayı Wordpress Saldırı Raporu

Merhaba Arkadaşlar;

Dünya üzerinde ki sitelerde en fazla kullanılan CMS olan Wordpress, aynı zamanda en fazla saldırı alan sistemlerin başında gelmektedir. Worpdress güvenliğini sağlamaya yönelik değerli bir kaç bilgi paylaşacağım sizinle.

Wordpress Güvenlik


Mayıs ayı içerisinde en fazla saldırı almış olan olan Wordpress Temaları, Wordpress eklentileri, aşağıda tabloda yer almaktadır. İstatistik bilgileri Wordfence tarafından yayınlanmıştır.

Saldırılara baktığımda ise Türkiye'miz çok gözde olarak karşımızda duruyor. En fazla saldırı yapmış 25 IP'nin 9 tanesi Türk ISP'lere ait. En fazla saldırı almış 4. Ülke konumundayız aynı zamanda.



Mayıs ayı içerisinde en fazla saldırı alan wordpress temaları;



Mayıs ayı içerisinde en fazla saldırı alan wordpress eklentileri;



Mayıs ayı içerisinde en fazla saldırı alan ülkeler;



Mayıs ayında en fazla saldırı yapmış olan IP'ler;



İstatistikler yukarıda yer alanlar gibi ve Türkiye'nin hem en fazla saldırı yapan IP'lere sahip ülke olması hem de en fazla saldırı alan ülkeler sırasında üstler de bulunması bence endişe verici.

Yukarıda ki listede yer alan tema ya da eklentilerden kullanmaktaysanız eğer yerine alternatif aramanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca yukarıda ki listede ki ip'leri engellemekte en azından güzel bir çözüm olacaktır.

Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder