SSL SEO Üzerine Etkili midir? | Ali Karahisar

SSL SEO Üzerine Etkili midir?

Merhaba Arkadaşlar;
Öncelikle SSL nedir bir ona bakmamız lazım.

SSL; Sertifikalar üzerinden iki adet key oluşturularak bunların doğruluğunu saptamaya yarayan bir sistemdir.

ssl-chrome

Peki SSL nasıl çalışıyor; SSL'in oluşturduğu iki adet key'in bir tanesi kullanıcı tarafına iletilirken, bir diğeri ise server tarafında kalmaktadır. Kullanıcı tarafına iletilen key veriyi şifrelerken, bu şifreyi çözmek için server tarafında ki key gereklidir.


SSL'in SEO üzerinde ki etkisi nedir peki dersek, buna en güzel cevabı Matt Cutts verecektir. Matt abimiz geçenlerde ayrıldı Google'dan ama yarattığı SEO efsanesi devam ediyor. Matt abi diyor ki;

"SSL’in sıralama algoritmasının bir parçası olmasını seviyorum"

SSL'in SEO üzerine etkisinin artık daha fazla olacağını, Google'ın Chrome üzerinde ki güncellemesi ile net olarak görebiliyoruz ki, bu güncellemeyle birlikte, çoğu site SSL kurulumu yaptı.

ssl-chrome-2


SEO için, bundan sonra SSL sertifikasının asli oyunculardan olacağı net olarak görülmekte. Paylaşımlı hostingler de bile SSL sertifikasını ücretsiz karşılayan şirketler var. Bundan sonra ki projeleriniz için SSL sertifikasının sağlandığı çözümlere odaklanmak en mantıklısı diyebiliriz.

Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder