Wordpress Tema ve Eklenti Düzenleyicisini Kapatma | Ali Karahisar

Wordpress Tema ve Eklenti Düzenleyicisini Kapatma

Merhaba Arkadaşlar;

Wordpress’in en güzel özelliklerinden bir tanesi eklenti ve tema düzenleyicisi. Bu kısım bizim ftp ile uğraşmamıza gerek kalmadan direkt olarak yönetim panelinden kod müdahalesine izin veriyor.

wordpress-logo


Her güzel olan şeyin bir kötü tarafı da var ne yazık ki. Günümüzün teknolojik gelişmeleri her ne kadar iyi yönde ilerlese de kötü amaçlar için kullanılabileceği aşikar. Şöyle bir senaryo düşünebiliriz bununla ilgili;

Sitemizin kullanıcı adı ve şifresinin kötü ellere geçtiğini varsayalım. Bu kişiler siteniz üzerinden hiçbir veri silmiyorlar ancak emek verip, SEO yapıp bir yerlere getirdiğiniz sitenizin dosyalarına back(hack)link! ekleyerek sitenizin üzerinden nemalanıyorlar. Tabii ki bu en iyi senaryo.




Şimdi bu gibi durumların engellenmesi için yönetim panelimizin üzerinden Tema ve Eklenti Düzenleyicisini kapatmamız iyi olacaktır. Şimdi iki ufak adım ile bunu nasıl yapabiliriz buna bakalım.

FTP kullanarak wp-config.php dosyasını açın.
define(‘DISALLOW_FILE_EDIT’,true); kodunu dosyanıza ekleyin
Düzenlediğiniz dosyayı FTP aracılığıyla tekrar geri yükleyin.

Düzenleme sayfasına erişmek istediğinizde “Üzgünüz, bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor.” Mesajı ekranda belirecek ve yönetim paneli üzerinden erişim kapatılacaktır.


Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder