MacOs için en iyi Office Alternatifleri | Ali Karahisar

MacOs için en iyi Office Alternatifleri

Merhaba Arkadaşlar;

Mac Os Önerilen Programlar başlıklı yazımda Mac için Office alternatifi programlar için bir yazı yazacağımı belirtmiştim. Eğer sizin önereceğiniz farklı bir alternatif var ise, lütfen yorumlarda belirtin ki yazıyı güncelleyelim ve daha fazla alternatif sunabilelim.

MacOs Sierra


iWork;



apple iwork logo


Apple Mac'ler ile gelen, Microsoft Office ile uyumlu olan, Office Programlarının paket adı. İçerisinde Pages (Word), Numbers (Excel), Keynote (PowerPoint) bulunmakta. Mac üzerinde kurulu olarak gelmekte, isterseniz Mac AppStore üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Platform: Mac
Ücret: Önyüklü + Mac Appstore'dan ücretsiz indirilebilir.

Apache Open Office;

Apache OpenOffice logo


Yılların ücretsiz Office alternatifi. İçerisinde Writer (Word), Calc (Excel), Impress (PowerPoint), Base (Access) gibi temel office programlarının dışında, Draw(Publisher) gibi basit bir diyagramdan 3 boyutlu çizimlere kadar çizmenize olanak sağlayan bir program barındıran ayrıca Matematik formülleri oluşturmanıza yarayan matematiksel giriş paneli olan Math programı da paketin içerisinde geliyor. Aynı zamanda eklenti desteği bulunmakta.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz

Libre Office;

libre office logo


Open office alt yapısını kullanan ve hatta paket içerisinde ki programların adı dahi aynı olan office paketi. Open office'den farklı olarak içerisinde Chart diye bir grafik oluşturma uygulaması bulunmakta. Bu program ile 2 ve 3 boyutlu grafiklerin dışında Pasta, nokta, eğilim gibi grafikler yapılabilmekte.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz


G Suite (Google Docs);



google docs logo


Google hesabınız ile giriş yapabildiğiniz, internet üzerinden online olarak çalışan ve office dosyalarınızı düzenleyip, yayınlamaya yarayan çevirimiçi office paketi. İçerisinde Dökümanlar(Word), E-tablolar (Excel), Slaytlar (PowerPoint) bulunmakta.

Platform: Platfom bağımsız ( Online )
Ücret: Ücretsiz

Neo Office;

Neo Office Logo


Neo; altyapısını Apache Open Office'den alan Mac için özelleştirilmiş bir Office Programı. Program'ın viewer sürümü ücretsiz ancak tam bir office programı deneyimi yaşamanız için ücretli versiyonlarını kullanmanız gerekmekte.

Platform: Mac
Ücret: Viewer sürümü ücretsiz, Classic Edition 15$, Tam Sürüm 39.99$

Calligra;

calligra office logo


KDE (Linux) arayüzü için yazılmış KOffice programının alt yapısını kullanan program da diğer office programları gibi kapsamlı. Windows ve Mac için Ön destek sürümleri şu anda indirilebilir konumda ancak ben bu sürümler ile çalışmanızı önermiyorum, sonuçta bir çok hata barındırabilmekte. Direkt kurulum paketi bulunmayan ürün için Homebrew kurup, paket yöneticisi ile kurmanız gerekmekte.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz

Eğer Microsoft Office kullanmayacaksanız, benim size önerim iWork olacaktır. Ama ben açık kaynak ve özgür bir yazılım kullanmak istiyorum derseniz; Libre Office bu konuda tek geçilebilir.
Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder