Chromium Tabanlı Kaliteli Tarayıcılar | Ali Karahisar

Chromium Tabanlı Kaliteli Tarayıcılar

Merhaba Arkadaşlar; Bu yazımız, Chromium tabanlı tarayıcılar arasından en kalitelilerinin yayınlandığı bir yazı olacak. Chromium projesi, Google tarafından başlatılmış bir web tarayıcı projesidir. Webkit tabanlıdır. Webkit ise Apple'ın tarayıcısı safarinin temelinde ki yapıdır. Chromium projesi açık kaynak olduğundan dolayı, bu tabanlı bir çok tarayıcı geliştirilmiştir. Bizim bu yazımız ise bunlar arasında en kalitelilerini yazmak olacak.

1-) Google Chrome

chrome

Kuşkusuz Chromium tabanlı tarayıcıların en popüler olanı olan Chrome, ilk yayınlandığı günden bugüne kadar en hızlı tarayıcı olduğu iddiasında. Chrome, şu anda tarayıcı pazarının lideri konumda bulunsa da son zamanlarda ki RAM kullanımı nedeniyle en çok eleştiriye maruz kalan tarayıcı olmayı da sürdürüyor. Windows, Linux ve MacOS sürümleri mevcut. Buradan indirebilirsiniz.

2-) Opera
opera

Benim her zaman favori tarayıcım oldu kendisi, ta ki chromium tabanlı olana kadar. Ancak Opera'nın, Mouse hareketli kullanım stili ile bir çığır açmış olması yadırganamaz özelliği. Şu anda kendi kurucuları tarafından felsefesini kaybettiğine inanılan bir tarayıcı olsa da, son sürümlerinde, dahili reklam engelleyicisi, dahili batarya kullanımı arttırıcısı ve vpn özelliği ile kullanıcı kitlesini genişletmekte. Operanın aynı zamanda next diye bir sürümü var. Bu sürüm hakkında daha önce burada yazmıştım. Operayı buradan indirebilirsiniz.

3-) Yandex.Browser
yandex

Rus şirket Yandex taradından geliştirilen tarayıcının en önemli özelliği, indirilen dosyalar Kaspersky tarafından dahili olarak taranmaktadır, bu da en basit tabiri ile indirme meraklıları için güvenli bir tarayıcı olması anlamını taşımaktadır. Aynı zaman da adres çubuğundan da bir çok işlemi kısayoldan halletmeye olanak sağlamaktadır. Buradan indirebilirsiniz.

4-) Torch Browser
torch

Torch Browser tam anlamıyla download için özelleştirilmiş bir tarayıcı, dahili torrent indiricisi, her hangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan multimedia öğelerini indirme, sosyal medya için dahili paylaşım öğelerini barındıran tarayıcı bence en iyi tarayıcıların başında. Buradan indirebilirsiniz.

5-) Vivaldi Browser
vivaldi
Vivaldi diğerlerine göre daha yeni bir tarayıcı. Şu an ben bu tarayıcıyı kullanıyorum ve biraz daha geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Vivaldi browser, eski opera ekibi tarafından geliştiriliyor. Operanın en beğendiğim olayı mouse ile kontrol eklentisiz olarak bu tarayıcıda da mevcut. Buradan indirebilirsiniz.

6-) Comodo Dragon
comodo

Bir Türk tarafından kurulmuş olan Comodo'nun ürettiği tarayıcı tamamen güvenli internet üzerine kurulu bir tarayıcı, daha kurulum sırasında sizden izin alarak DNS'lerinizi Comodo DNS serverlarına yönlendirmek için izin istiyor. Güvenliğine önem veren kullanıcıların kullanmasını önerdiğim bir tarayıcıdır. Eğer DNSlerinizi Comodo DNS kullanma isterseniz, burada bu konu ile ilgili yazım mevcut. Buradan indirebilirsiniz.

Eğer sizinde önerdiğiniz bir tarayıcı var ise yorumlardan belirtirseniz sevinirim.

Sağlıcakla.

İlgili Aramalar:chrome alternatif,chrome tabanlı tarayıcı,chromium based browser,comodo dragon,vivaldi,opera,torch,yandex,chrome,alternatif tarayıcı

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder