NOPcon 2013 Security Conference-İstanbul | Ali Karahisar

NOPcon 2013 Security Conference-İstanbul

Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle bu kadar güzel bir organizasyona imza atan ekiplere teşekkür ediyorum.


Beyond Security, SignalSec, Zemana, Secrove ve hatta Tübitak ikincisi düzenlenen bir organizasyona göre bu işim altından çok güzel kalktılar.



Marmara üniversitesi rektörlük binasında gerçekleşen organizasyonda açılış konuşmasını rektör yardımcısı Prof. Dr. Hamza KUNDUR yaparak bu güzel organizasyona start verdi.

Ardından başlayan sunumlarda Gökhan ALKAN - Penetration testing ve exploit'ler hakkında güzel bir sunum yaptı. Tübitak çalışanı olarak ne kadar değerli bir uzman olduğunu da gözler önüne serdi.

Moti JOSEPH sahne aldığında ise bir p2p programı olan ve japonların kullandığı winny programı üzerine "Don't touch my winny" adlı bir sunum ile 0-day attack hakkında güzel bir paylaşımda bulundu.

Canberk BOLAT ise DEP ByPass ve ROP üzerine güzel bir sunum gerçekleştirdi.

Nikita TARAKANOV, Windows kernel exploits sunumunu o kadar akıcı yaptı ki zaman nasıl geçti anlamadım :)

Svetlana GAIVORONSKI, Moscow State University'de ağ güvenliği araştırmacısı olarak görev yapıyor ve kendisi bir black hat conference konuşmacısı. NOPCon da konferans sunumu olarak ise polimorphic 0-day attack saldırılarına karşı hybrid defense yöntemiyle nasıl savunma korunacağımızı çok güzel anlattı.

Bana göre ise günün sürprizi Ahmet CİHAN oldu. Kocaeli üniversitesi endüstri mühendisliği doktora öğrencisi kendisi. Yaptığı sunumu donanım üzerine hack konulu demek sanırım yerinde olacaktır. Sürpriz dememin sebebi ise en fazla soru Ahmet'e soruldu ve kendisi çokta güzel cevap verdi. Gerçi benim sorduğum soru hakkında bilgisi dahilinde yorum yapsa da tam olarak bilmiyorum diyerek mütevaziliğini de gösterdi. Kendisini hiç tanımıyordum ama sevdim :)

Program sonunda ki güzel dilek gibi inşAllah 2014 senesinde de bu güzel organizasyon gerçekleşir ve gideriz.
Tekrardan emeği geçen herkese teşekkürler.
Sağlıcakla.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. Ayrıca bundan sonra ki yazılardan haberdar olmak için Ücretsiz E-Posta Aboneliği yaparsanız çok motive edici olabilir :)

Yeni yazılarımdan haberdar olun!

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder