MacOs Önerilen Programlar | Ali Karahisar

MacOs Önerilen Programlar

Merhaba Arkadaşlar;

Bu yazımız MacOS için önerdiğim ve kullandığım programlardan oluşacak.

macos-sierra


Eğer, sizinde önermek istediğiniz veya hakkında bilgi almak istediğiniz bir program var ise yorum kısmından yazarsanız bu yazıyı da güncelleriz. Şimdi programlara geçelim.


Sublime Text;

sublime text


Windows'da Notepad++ kullanıyordum ancak Sublime text o kadar başarılı ki zamanında kendisini burada ki yazımda övmüşüm. Sublime text kullanma amacım ise tamamen kodlama ile alakalı. Eğer yazacağım kod projenin tamamını kapsamıyor ise ya da bir kaç sayfa için ufak düzeltmeler yapacaksam eğer kullanıyorum. Program eklenti desteği ile geliştirilebiliyor, Windows, MacOS ve Linux ile kullanılabiliyor ve ücretsiz. Programı ücretsiz olarak kendi sitesinden indirebilirsiniz. 

Platform; Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz ancak 70$'a lisans alınabilir.

PhpStorm;

phpstorm


PhpStorm'u anlatmaya kelimeler yetmez, sloganı "Lightning-smart PHP IDE", hafif ve işinizi kolaylaştırıcı bir yapısı var, büyük projelerde eliniz ayağını oluyor, aynı dosyaları DreamWeaver ile çalışırken yaşanan hantallık yok. Açıkçası PHP geliştirmek zevkli bir hal alıyor. Kendisinin artıları çok fazla eksik bir yanı ise yok denecek kadar az.

Platform; Windows, Mac, Linux
Ücret: 89$ Ücreti var ancak öğretmen, öğrenci ve açık kaynak projelere ücretsiz.
Website: https://www.jetbrains.com/phpstorm/

Netbeans ve Eclipse;

eclipsenetbeans





Netbeans'ı Java için kullanıyorum. Açıkçası Netbeans programlama dilleri için neredeyse komple bir çözüm. Java, PHP, C/C++ gibi programlama dilleri için IDE hizmeti veriyor program ve bunlar için ayrı birer sürümleri var. Netbeans'ın en güzel yönü eklentiler ile genişletilebilmesi. Kaldı ki Netbeans'a altyapı sağlayan Eclipse'de aynı özelliklere ve gelişmiş yapıya sahip.

Platform; Windows, Mac, Linux
Ücret: İki program da ücretsiz.
Website: https://netbeans.org / https://eclipse.org

Filezilla;

filezilla


İlk kurduğum programlardan oldu hep. FTP yönetimi için vazgeçilmez bir program Filezilla. Açık kaynak olması, rahat ve kolay bir kullanım sunması, ücretsiz olması en büyük özelliği.

Platform; Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://filezilla-project.org/

Franz;

franz


Günümüz teknolojileri ile her daim birileri ile iletişim halindeyiz. Franz işte bu durumlar için ortaya çıkmış bir yazılım. 34 tane iletişim programını tek bir programda birleştiriyor. WhatsApp, Slack, Facebook Messenger, Telegram, Skype gibi iletişim programlarını tek bir pencere içerisinde kullanabiliyorsunuz.

Platform; Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: http://meetfranz.com/


Office For Mac;

office for mac


Bildiğimiz Office. Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneNote  programlarını içerisinde barındırıyor. Programın iki sürümü var; Ev ve Öğrenci paketi ile Ev ve İş paketi (Office 365 dahil edilmedi). Program ücretli ancak Mac üzerinde gelen iWork paketleri ücretsiz ve yine ücretsiz bir çok alternatifiniz bulunmakta. Ücretsiz Office paketleri ile alakalı bir yazı yazacağım, yazdığımda link'ini buradan paylaşacağım. Evet yazıyı yazmış bulunmaktayım, Ücretsiz Office Paketleri ile ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.


Platform; Windows, Mac
Ücret: Ev ve Öğrenci; 399.99TL, Ev ve İş; 949.99TL
Website: https://products.office.com/

Evernote;

evernote


Evernote ile aldığınız notları diğer cihazlarınız ile senkronize bir halde kullanabiliyorsunuz. Gün içerisinde yapacağınız işlerde olsun, normal iş yaşamınızda olsun çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Programın ücretli ve ücretsiz olarak planları bulunmakta. Temel özellikleri ücretsiz olarak belirli cihaz sayısında kullanabiliyorsunuz. Web clipper özelliği ise çok güzel. İnternet'te ilginizi çeken bir makaleyi Web clipper özelliğiyle notlarınız arasına kopyalayıp, sonradan okuyabiliyorsunuz.

Platform; Windows, Mac, Android, Iphone, Ipad, Wp, BB
Ücret: Ücretsiz, Plus: 35.99TL/Yıl, Premium: 69.99TL/Yıl
Website: https://evernote.com

VLC;

vlc


VLC ücretsiz ve açık kaynak bir proje. Video formatları arasında oynatamadığı format yok desek yeridir. Vlc'nin tüm işletim sistemlerini desteklemesi ve özelleştirilebilmesi de ayrı bir artı sağlıyor.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: http://www.videolan.org/

Skype;

skype


Skype video görüşmeler yapabildiğimiz, yazışma yapabildiğimiz ve dosya paylaşımı yapabildiğimiz bir iletişim programı. Önceleri bağımsız bir şirket iken şu an Microsoft bünyesinde hizmet vermekte. Skype ücretsiz bir program ancak ücretli paketleri de bulunmakta.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://www.skype.com

Adobe Acrobat Reader DC;

adobe acrobat reader dc


Adobe Acrobat Reader DC; PDF okumak için kullanabildiğiniz bir araç. Ücretli sürümü de bulunmakta ancak Acrobat Reader DC ücretsiz sürümü.

Platform: Windows, Mac
Ücret: Ücretsiz
Website: https://get.adobe.com/reader/

Flume;

flume


Flume ile instagram hesabınıza bilgisayarınızdan bağlanıp paylaşım yapabilir ve resimleri beğenebilirsiniz. Flume ücretsiz bir program ancak ücretli versiyonu da bulunmakta, aralarında ki fark ise ücretsiz sürümde bazı kısıtlamalar mevcut.

Platform: Mac
Ücret: Ücretsiz
Website: https://flumeapp.com/

Spotify;

spotify


Spotify ile internet üzerinden yüksek kaliteli müzik dinleyebiliyoruz. Spotify ücretsiz ancak ücretli paketleri de bulunmakta. Ücretsiz paketinde şarkı geçme ile alakalı kısıtlamalar ve şarkı aralarında reklam yayını bulunmakta. Mobil ve bilgisayar sistemleri dışında internet sitesi üzerinden ve PlayStation gibi oyun konsollarından da ulaşılabilmekte.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://www.spotify.com/

The Unarchiver;

the unarchiver


The Unarchiver ile sıkıştırılmış dosya türlerini (RAR vb.) Mac üzerinde açabilirsiniz ve sıkıştırma yapabilirsiniz. Program tamamen ücretsiz bir şekilde iTunes üzerinden indirilebilir durumda.

Platform: Mac
Ücret: Ücretsiz
Website: https://itunes.apple.com/tr/app/the-unarchiver/id425424353?mt=12

Transmission;

transmission


Transmission ile torrent dosyalarını indirebilirsiniz. Transmission ücretsiz ve açık kaynak bir proje. Hafif bir yapıya ve çok kolay bir arayüze sahip. Zorlanmadan kullanılabilecek nadir programlardan bir tanesi.

Platform: Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://transmissionbt.com/

MacUpdate Desktop;

macupdate desktop


MacUpdate Desktop; Mac'iniz de kullandığınız programların versiyonlarının güncel olup olmadığını denetlemekte. Kullandığınız programların güncelliği, hem güvenlik açısından hem de programların stabilize halde çalışması için önemli. Program ücretsiz ancak ücretli versiyonu da bulunmakta.

Platform: Mac
Ücret: Ücretsiz
Website: https://www.macupdate.com/

CCleaner;

ccleaner


CCleaner; Adından da anlaşılabileceği gibi temizlik programı. Gereksiz dosyaların temizlenmesi, programların kaldırılırken arkada bıraktığı artıkların temizlenmesi, programların kaldırılması amacıyla kullanabileceğiniz, hem Windows hem de Mac'de kullandığım programlardan. Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmakta. Bilgisayar kullanımında en başta kurulması gereken programlardan bir tanesi.

Platform: Windows, Mac
Ücret: Ücretsiz
Website: https://piriform.com

F.lux;

f.lux


F.lux, günün saatlerine göre ekranın ışığı ile oynuyor ve gözünüzün yorulmasını engelliyor. İlk kullanmaya başladığınız an gözünüze tuhaf gelecek ancak alışınca böyle bir rahatlık yok diyeceksiniz buna eminin. Bu cümleleri size ayakta olduğu sürecin tamamını bilgisayar başında geçiren biri olarak söylüyorum. Ücretsiz olan programı kesinlikle öneriyorum.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://justgetflux.com/

TeamViewer;

teamviewer


TeamViewer kesinlikle can kurtaran bir program. Kendisi ile üniversite yıllarımda tanıştım ve o gün bugündür benimle. Hem tüm işletim sistemleri ile çalışması hem de kişisel kullanım için ücretsiz olması çok güzel. Ayrıca dosya paylaşımı da yapabiliyor.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://www.teamviewer.com

VirtualBox;

virtualbox


Sanal işletim sistemlerini kullandığınız sistemde oluşturmaya yarıyor. Hem de ücretsiz bir şekilde. Şu an Mac üzerinde tam olarak Visual Studio çalıştıramadığım için sanal makine olarak Windows 10 yükledim. Sanal kullanmamın sebebi ise Mac üzerinde bulunan Bootcamp'i kullanmak istemeyişim. çünkü anlık olarak işletim sistemleri arasında geçiş yapmam gerekebiliyor. Ücretsiz olan VirtualBox bu konu için tam biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://www.virtualbox.org/

Lightshot Screenshot;

Lightshot


Ekran görüntüsü almak ve anında paylaşmak için çok güzel bir program. Ekran görüntüsünü aldığınız anda üzerinde düzenlemeler yapabilir ve Lightshot'ın kendi server'ları üzerinden paylaşabilirsiniz.

Platform: Windows, Mac
Ücret: Ücretsiz
Website: https://app.prntscr.com

Dropbox;

Dropbox


Bulut depolamanın öncüsü diyebiliriz. Dropbox ile tüm dosyalarınızı senkronize halde hem mobil hem de Bilgisayarınız üzerinde kullanabiliyorsunuz. Dropbox'ın Ücretsiz kullanımı var ancak Ücretli planları da bulunmakta.

Platform: Windows, Mac, Linux
Ücret: Ücretsiz
Website: https://www.dropbox.com


Sağlıcakla.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim :), eğer burada ki çözümler veya bilgileri işinize yaradıysa sizde aşağıda bulunan butonlar yardımıyla paylaşırsanız başkaları da yararlanabilir. :)

Paylaş:



    Yorumlar - 0 Yorum :

Yorum Gönder